Zilvervisjes

Bestrijding van zilvervisjes


Zilvervisjes komen veel voor en zijn erg onhygiënisch. Daarnaast kunnen ze ook de inrichting van uw huis als die van uw kantoor behoorlijk beschadigen. Zilvervisjes verteren namelijk cellulose. Deze stof vind je onder meer in schilderijen en foto’s.

Waaraan herkent u zilvervisjes?

Zilvervisjes houden zich schuil op de meest donkere plekken in huis. Bij bedrijven komen zilvervisjes en papiervisjes veel voor in archieven. Ze kunnen de gearchiveerde documenten grof beschadigen.

Daarnaast verwarren veel mensen zilvervisjes met oven- of papiervisjes. Toch zijn er wel verschillen. Zilvervisjes zijn een paar millimeter kleiner dan de papiervisjes en de zilvervisjes hebben een zilveren kleur vandaar de naam. Als u twijfelt over het soort ongedierte waar u last van heeft, neem dan gerust contact op met één van onze ongedierte verjagers voor info en advies.

Voorkomen en bestrijden

Het volgende kunt u doen om zilvervisjes in huis of in het bedrijfspand te voorkomen:

  • Houd uw pand zo schoon. Zilvervisjes kunnen niet goed leven in een schone omgeving.
  • Houd de temperatuur in uw pand laag. Zilvervisjes houden van warmte.
  • Voorkom vochtige lucht in uw kamers. Zilvervisjes hebben luchtvochtigheid nodig om te overleven. Dus zorg ervoor dat de luchtvochtigheid beneden de 50% is, door bijvoorbeeld het huis of bedrijfspand goed te ventileren.
  • Check na een reis goed uw kleding. Zilvervisjes zijn fervent reizigers en liften graag met u mee.
  • Dicht zo nodig kleine kiertjes in de muur. Zo komen de zilvervisjes minder gemakkelijk binnen.

Te laat en zijn ze al naar binnen gedrongen in uw huis? Eenmaal binnen zijn ze moeilijk te stoppen. Ze kunnen maar liefst acht jaar oud worden en een vrouwelijk zilvervisje legt ongeveer honderd eitjes gedurende haar leven.

Onze gediplomeerde bestrijders willen u graag helpen. Wij kunnen de zilvervisjes bestrijden en er voor zorgen dat ze niet meer terugkeren.