Categorieën
Preventief

Houd insecten en pollen buiten de deur met een hor

Je kent het vast wel: het is een prachtige zonnige dag en de temperatuur is heerlijk aangenaam. Dan ga je naar binnen om lekker te eten of rustig te gaan slapen. Althans, dat hoop je. Ineens hoor je het irritante gezoem van vliegen en muggen, die je niet meer met rust lijken te laten. Heb je hier ook zo’n hekel aan? Dan is het tijd om in actie te komen en wel via het plaatsen van horren! Dit is mogelijk op heel veel typen ramen en deuren. Zo kun je op alle etages van je woning een barrière creëren tegen hinderlijke insecten.

Welke soorten horren zijn er?

Horren zijn te krijgen in allerlei verschillende soorten en voor zowel deuren als ramen. Bij raamhorren kun je onder meer kiezen voor een rolhor. Deze rolt omhoog bij het openen, zodat je veel flexibiliteit hebt bij het openzetten en sluiten van het raam. Ook kun je kiezen voor een vaste hor of inzethor. Deze kunnen geheel op maat worden gemaakt, zodat er geen kieren ontstaan. Tevens kun je bij steeds meer fabrikanten kiezen voor speciaal horgaas dat ook pollen tegenhoudt. Bij deuren is het toepassen van een hor net even anders, omdat je natuurlijk regelmatig in- en uitloopt.

\Je kunt kiezen voor een variant als de plissé hordeur, waarbij de hor zich opvouwt bij het openen. Dit type hordeur blijft zo ver als je wilt open staan. Een andere variant is de rolhordeur, waarbij het gaas oprolt bij het openen van de deur. Wil je liever een vaste hordeur? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Deze soort opent en sluit net als een gewone deur en je hoeft niet te wachten tot hij openvouwt of -rolt. Speciaal voor schuifpuien is er de bijpassende schuifhordeur, die je na het insectenseizoen gemakkelijk kunt uitnemen en opbergen.

Waarom kiezen voor een hor plaatsen?

De belangrijkste reden voor het plaatsen van één of meerdere horren in je huis is het buiten houden van insecten. Je hebt geen last van hinderlijk gezoem en ook wordt je niet lek gestoken door muggen die het op je bloed voorzien hebben. Tegenwoordig beschikken steeds meer horren over een pollen werende laag, zodat je veel minder last hebt van hooikoorts. Al met al heeft het plaatsen van een hor in huis alleen maar voordelen.

Laat je horren plaatsen door de vakman

Ben je overtuigd van de pluspunten van een hor plaatsen in huis? Dan kun je natuurlijk de gewenste modellen bestellen en zelf plaatsen. Ook kun je dit werk uitbesteden aan de horrenspecialist. Eerst komt hij langs om de kozijnen nauwkeurig op te meten, waarna hij elke hor geheel op maat maakt. Vervolgens zorgt hij ervoor dat jouw nieuwe deur- en raamhorren netjes en kaarsrecht bevestigd worden. Zo hoef jij alleen maar te gaan zitten en te genieten van het prachtige eindresultaat en natuurlijk de rust.