Spinnen

Bestrijding van spinnen


Spinnen zien er nu eenmaal erg eng uit, zelfs wanneer ze klein zijn. Ondanks de spinnen u niks aan kunnen doen, kan het zo zijn dat u er niet rustig van kan slapen en is spinnenbestrijding nodig. Naast dat zijn er zijn namelijk ook andere nadelen aan het hebben van veel spinnen in huis of in een bedrijfspand. De spinnenwebben zijn onhandig en de spinnen kunnen zich snel uitbreiden.

Waaraan herkent u spinnen?

U zult de spinnen vast direct herkennen aan hun acht poten. In Nederland komen er ruim 650 spinnensoorten voor. U zult hiervan voornamelijk een vast aantal spinnen herkennen, namelijk de kelderspin, de huisspin, de wolfspin en de zakspin. Alle vier deze soorten zien er gevaarlijk uit, maar kunnen u niets doen. Voor onze verjagers is de bestrijding eenvoudig.

Voorkomen en bestrijden

U wilt de komst van de spinnen ongetwijfeld voorkomen. In dit geval hebben wij goed nieuws voor u! Er is namelijk veel tegen spinnen te doen. Bekijk hieronder de tips.

  • Haal spinnenwebben in uw huis zo snel mogelijk weg, zo hebben de spinnen geen eigen plekje meer.
  • Vul zo nodig gaten, kieren en gleuven.
  • Zorg voor geen andere insecten in uw pand, spinnen eten namelijk andere insecten.
  • Controleer op regelmatige basis ieder donker, warm en nauw hoekje in uw pand. Dan kunt u spinnen voorkomen door ze snel op te sporen. Ze houden bijvoorbeeld van ventilatieopeningen en dakranden.

Voornamelijk in het najaar gaan spinnen op zoek naar een warme plek om te kunnen overwinteren. Spinnen eigenlijk best handig, want ze eten andere insecten. Maar spinnen horen buiten te leven en niet in huis. Spinnen zijn daarom ook beschermd en er zijn verschillende biologische bestrijdingsmiddelen, die onze bestrijders hanteren om spinnen te verjagen.

Neem contact op met onze ongedierte verjagers voor meer informatie en vragen.