Kakkerlakken

Bestrijding van kakkerlakken


Kakkerlakken bestrijden voorkomt ernstige gevolgen, omdat een kakkerlak een bron van ziektekiemen is. Het is belangrijk dat kakkerlakkenoverlast zo snel mogelijk wordt aangepakt.

Waaraan herkent u kakkerlakken?

U kunt een kakkerlak herkennen aan zijn ovale lichaam met daaraan zes poten. De poten van de kakkerlak zijn erg lang en daardoor kan de kakkerlak zich snel bewegen. Ook kunt u kakkerlakken herkennen aan de twee lange voelsprieten die aan zijn kop vastzitten. De kleur van de kakkerlak kan verschillen tot licht bruin tot bijna zwart. Doorgaans is de kakkerlak plat en één of twee centimeter groot. Maar schrik niet: er zijn kakkerlakken die wel acht centimeter groot worden. Deze enorme, gepantserde monsters zijn ooit overgekomen uit verre tropische oorden en hebben nu onder meer in professionele keukens hun toevlucht gezocht.

Kakkerlakken gevaarlijk?

De ernstige ziektes die kakkerlakken bij zich kunnen hebben zijn bijvoorbeeld salmonella en tyfus. Ook kunnen ze zorgen voor diarree, een maag- of darmontsteking en buikgriep. Naast dat kunnen hun uitwerpselen astma en eczeem veroorzaken. Dit zijn ingrijpende en langdurige ziektes. Voornamelijk mensen met een lagere weerstand zoals ouderen, kinderen en zieken moeten hier voor uitkijken. Onze bestrijders gaan daarom regelmatig op pad om kakkerlakken te bestrijden. Ze bezoeken zowel huizen als bedrijven, omdat kakkerlakken zich ook graag in professionele keukens verschansen.

Voorkomen en bestrijden

U kunt uiteraard pas iemand inschakelen voor kakkerlakken bestrijding, als u daadwerkelijk een probleem heeft gesignaleerd. Het is erg belangrijk dat u er tijdig bij bent. Eén kakkerlak kan namelijk de voorbode van een kakkerlakkenplaag zijn. Voor u het weet stinkt het hele huis of bedrijf naar kakkerlakken door de vieze geur, die ze verspreiden.

Hieronder ziet u diverse maatregelen, waarmee problemen met kakkerlakken voorkomen kunnen worden.

    • Zorg voor een schone woning en vooral ruimtes waar eten ligt of genuttigd wordt.
    • Voorkom gaten en kieren in leidingen, want kakkerlakken glippen overal tussendoor.
    • Ventileer het huis regelmatig zo voorkomt u dat kakkerlakken vochtige plekjes kunnen vinden.
    • Hou de temperatuur in huis laag, zo voorkomt u dat kakkerlakken in uw huis warmte vinden.
    • Controleer zo nu en dan de meest voorkomende schuilplaatsen van kakkerlakken zoals stopcontacten en warmwaterleidingen.

Heeft u ondanks de tips toch inderdaad een kakkerlak in huis of misschien wel in de keuken van uw horecagelegenheid? Dan wordt het tijd om deze kakkerlakken te bestrijden. Onze ongediertebestrijders helpen u daar graag bij. Professionele ongediertebestrijding is een verstandige keuze want, veel mensen willen in eerste instantie de kakkerlakken zelf bestrijden. Het probleem hierbij is dat de diertjes uiterst goed zijn in verstoppertje. Hierdoor kunt u ze zelf nauwelijks bereiken.