Bedwantsen

Bestrijding van bedwantsen


Bedwantsen komen steeds meer voor in huizen, hotels en bedrijfspanden. Ze kunnen voornamelijk een groot probleem vormen voor hotels en vervoersbedrijven. Reizigers nemen de bedwantsen namelijk mee van plek A naar plek B. Niet alleen uw bureaustoel in huis is dus onveilig. Ook de stoel in de trein en die op kantoor kunnen zijn besmet met bedwantsen. Hoe meer verschillende mensen een instelling bezoeken, hoe groter de kans op bedwantsen. Bijvoorbeeld op scholen, in bussen en taxi’s bevinden zich dus in de risicogroep en hebben profijt van doorlopende controle om bedwantsen in een vroeg stadium te herkennen en zo een plaag te voorkomen.

Waaraan herkent u bedwantsen?

Het is niet verwonderlijk dat u ze niet direct ontdekt. Bedwantsen slaan pas toe als u ligt te slapen. Ze brengen het liefst al hun tijd door in uw bed. Ze hebben namelijk de vervelende gewoonte om iemand te steken en vervolgens het bloed van het slachtoffer op te zuigen. Dit veroorzaakt rode en jeukende plekken. Het is te vergelijken met een muggenbult.

Gelukkig is het niet onmogelijk om een probleem met bedwantsen in bed te herkennen. Onze gediplomeerde bestrijders bijvoorbeeld, zij kunnen de bedwantsen snel signaleren. Een bedwantsenbeet verraadt daarnaast direct de plek waar ze verblijven. Bovendien blijft het vaak niet bij één beet. Een vrouwelijke bedwants kan gedurende haar leven een paar honderd eitjes leggen en zo snel meer bedwantsen in uw bed of hotel verspreiden.

Voorkomen en bestrijden

  • Controleer hotelbedden op bedwantsen, voordat u er van alles op legt. U voorkomt zo het meenemen van bedwantsen van uw bestemming.
  • Hou de plekjes van de bedwants zoals bedden en stoelen goed in de gaten. De bekleding van stoelen kan vochtig worden doordat het in aanraking komt met de mens. Dat is de perfecte broedplaats voor een bedwants
  • Was uw beddengoed zeker meerdere keren per maand, zo kunt u voorkomen u dat hier een bedwantsenplaag gaat huizen. Een goede wasbeurt van 60° kan de overlevingskans van de bedwantsen zeker verkleinen.

Waren deze tips al bekend maar heeft u toch te maken gekregen met bedwantsen? Dat kan bijvoorbeeld door een verblijf in een hotel. Voor u het weet, heeft u de bedwantsen mee naar huis genomen. Onze bestrijders helpen graag om de bedwantsen te bestrijden. Eén lokale bestrijder van ons kan bij u langskomen en adviseert dan welke manier van bestrijding het beste past bij uw bedwantsenprobleem. De bedwantsen worden op een effectieve wijze bestreden en bent u de kleine beestjes zo weer vergeten!